Projekti

Javni rad - 2017. godina

  • Broj pregleda: 1192

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije u periodu od maja do septembra 2017. godine realizuje Javni rad preko Nacionalne službe za zapošljavanje pod nazivom: "Osnaživanje osoba sa invaliditetom kroz proces rada i profesionalnog osposobljavanja".

Ove godine su angažovane tri osobe sa invaliditetom na različitim poslovima i ovo je prilika da steknu radno iskustvo, uključe se u svakodnevne poslove i aktivnosti Saveza, daju svoj doprinos unapređenju rada Saveza. Kroz ovakakve projekte, podstiče se radna angažovanost osoba sa invaliditetom, unapređuju se mogućnosti da iskažu svoja znanja, veštine, dodatno razviju sposobnosti u adekvatnom okruženju, kroz timski rad i prijatnu radnu atmosferu. Kroz doživlјaj korisnosti, uvažavanja, poštovanja znanja i iskustava osoba sa invaliditetom, omogućava im se da pronađu svoje mesto u sistemu društvenih vrednosti, a ujedno i svojim radom i znanjem unapređuju kvalitet rada Saveza, utiču na proširenje repertoara aktivnosti i delovanja Saveza.

Realizacijom ovog projekta, Savez za CDP Srbije daje svoj doprinos efikasnijoj profesionalnoj i socijalnoj inkluziji osoba sa invaliditetom.