Aktivnosti

Bojama osvojen svet

  • Broj pregleda: 681
Bojama osvojen svet

U petak, 4. oktobra je u Centru za kulturu "Vlada Divljan" održana izložba slika i umetničkih radova- dela osoba sa cerebralnom paralizom pod nazivom "Bojama osvojen svet".

Povod za održavanje je obeležavanje Svetskog dana cerebralne paralize, a izložba je bila otvorena od 4.-6. oktobra. Veoma dragi saradnici, prijatelji, članovi porodica su pogledali i kupovali slike, nakit i ukrasne predmete koji su nastali na kreativno- stvaralačkim radionicama u Beogradu, Požegi, Valjevu, Zaječaru, Priboju, a u okviru Projekta Saveza za CDP Srbije koji je podržan od strane Ministarstva kulture.
Zahvaljujemo se autorima na energiji, nadahnuću i volji koju su pokazali, kao i onima koji su ulepšali i oplemenili ovaj događaj svojim dolaskom. Posebna zahvalnost ide predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, Aleksandri Đorđević, predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanju, boračka i socijalna pitanja, Julijani Stanisavljević, godtima iz Nacionalne službe za zapošljavanju, Zavoda za cerebralnu paralizu, Udruženja "Duša", predstavnicima medija.

Ovom izložbom smo želeli da damo doprinos unapređenju kvaliteta kulturnog života osoba sa invaliditetom i utičemo na podizanje svesti građana o talentima koji se kriju među njima. Nadamo se i radujemo nastavku ovakvih aktivnosti i projekata i u budućnosti!

Bojama osvojen svet