Aktivnosti

Nedelja solidarnosti obeležena širom Srbije - 1. deo

  • Broj pregleda: 422

Za nama je Nedelja solidarnosti sa osobama sa cerebralnom paralizom. Ove godine je obeležena nizom manifestacija, radionica, gostovanjima u TV emisijama i susretima osoba sa cerebralnom paralizom i predstavnicima vlasti.

6. oktobar, Međunarodni dan osoba sa cerebralnom paralizom su obeležile organizacije - članice Saveza širom Srbije i na taj način dale svoje doprinos u podizanju nivoa svesti o životu osoba sa cerebralnom paralizom i izazovima sa kojima se susreću. Savez za CDP Srbije je imao zadovoljstvo da ugosti ministarku Dariju Kisić Tepavčević i njenu pomoćnicu Biljanu Barošević. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je dugogodišnji partner naše organizacije i ove godine je osim redovnih programskih aktivnosti, finansirao i renoviranje prostorija Saveza za CDP Srbije. Beogradski savez za CDP je tradicionalno, petu godinu za redom obeležio Međunarodni dan osoba sa CP na Trgu Republike, a u znak solidarnosti, Toranj na Avali, most na Adi i Palata Albanije svetleli su zelenom bojom. 

 

Centralna manifestacija ove godine održana je u Titelu, 6. i  7.oktobra. Prisustvovali su predstavnici naših organizacija iz Srbije, kao i predstavnice Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Program centralne manifestacije bio je stručno-informativnog ali i zabavnog  karaktera.

Svi događaji su medijski propraćeni, upriličene su brojne konferencije za štampu, kao i televizijske emisije posvećene osobama sa cerebralnom paralizom.