Aktivnosti

Nedelja Solidarnosti obeležena širom Srbije - 2. deo

  • Broj pregleda: 482

Ove godine, Međunarodni dan osoba sa cerebralnom paralizom obeležile su organizacije, članice Saveza za CDP Srbije, širom Srbije. Podizanje nivoa svesti o životu i izazovima sa kojima se susreću osobe sa cerebralnom paralizom, bilo je u fokusu  manifestacija.

Ovom prilikom održane su brojne predstave, inkluzivne radionice, izložbe, upriličena su gostovanja naših članova u radio i tv emisijama i organizovani sastanci sa predstavnicima vlasti na kojima je najviše bilo reči o  pravima osoba sa invaliditetom i načinu njihovog ostvarivanja. O ovome smo pisali i u prethodnom članku koji možete pročitati klikom ovde.

savez-cerebralna-paraliza-obelezavanje-nedelje-solidarnosti-beograd-03
Beograd

Veliki doprinos u obeležavanju ovog dana dale su osnovne i srednje škole, uključivanjem odeljenskih zajednica u realizaciju aktivnosti povodom Međunarodnog dana osoba sa cerebralnom paralizom.

savez-cerebralna-paraliza-obelezavanje-nedelje-solidarnosti-doljevac-05
Doljevac

Moto ovogodišnjeg 6.oktobra - Milioni razloga, organizacije su individualno primenile, neki su skupljali čepove, neki puštali balone.

savez-cerebralna-paraliza-obelezavanje-nedelje-solidarnosti-priboj-03
Priboj

Ono što je upadljivo je da su svi imali isti motiv u svojim aktivnostima, zelenu boju kao simbol cerebralne paralize. U svim realizovanim aktivnostima, učešće su uzeli kako deca sa cerebralnom paralizom, tako i odrasli, ali i njihove porodice.  

savez-cerebralna-paraliza-obelezavanje-nedelje-solidarnosti-pozarevac-01
Požarevac
2021-10-Okt/savez-cerebralna-paraliza-obelezavanje-nedelje-solidarnosti-ni-04
Niš