Aktivnosti

Poseta Društvu za cerebralnu paralizu Moravičkog okruga

  • Broj pregleda: 471
savez-cerebralna-paraliza-cacak-pomoravlje-porodice-bda-terapija-2021-01

Savez za CDP Srbije je kroz svoje redovne programske aktivnosti  u novembru posetio svoju organizaciju u Čačku, Društvo za cerebralnu paralizu Moravičkog okruga. 

Tokom posete bilo je reči o unapređenju položaja i kvaliteta života osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom. Istaknuto je da zajedničkim snagama Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gradske uprave grada Čačka i civilnog društva ova organizacija primer kako se krupnim koracima ide napred u ostvarivanju jednakih mogućnosti i pristupa za sve građane. Sastanku su prisustvovale članovi organizacije, kao i porodice članova, tako da je svako imao priliku da iz svog ugla izloži problem i situaciju koja zahteva pomoć sistema pri rešavanju.

Nakon toga smo posetili OŠ ,,1. novembar", u kojoj se školuju naši najmlađi članovi sa cerebralnom paralizom iz Čačaka. Tom prilikom, saradnici Saveza za CDP iz edukativnog centra BDA prezentovali su svoju rehabilitacionu metodu BDA. velikom broju roditelja i zaposlenih u školi. BDA ili Biomehanički razvojni pristup je terapija čiji je cilj povratak na put spontanog razvoja dece/osoba sa invaliditetom kroz poboljšanje postojećih i razvoj novih funkcija čime se unapređuje kvalitet njihovog i života cele porodice. Više o BDA možete pročitati na njihovim sajtu klikom ovde.