Aktivnosti

Poseta Društvu za CDP Ivanjica - U susret Nedelji solidarnosti

  • Broj pregleda: 536
cerebralna-paraliza-srbija-ivanjica-poseta-drustvu-centralna-manifestacija-2208-02.jpg

U toku avgusta, Savez za CDP Srbije realizovao je posetu Društvu za CDP Ivanjica.

Predstojeća Nedelja solidarnosti, centralna manifestacija i Međunarodni dan osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom biće obeleženi u Ivanjici, domaćin će biti Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Ivanjica, koje ove godine obeležava i svoj jubilej, 20 godina od osnivanja. Ovaj susret bio je u duhu priprema i konsultacija za predstojeći događaj, koji će se realizovati u prvoj nedelji oktobra.

Društvo za CDP Ivanjica uveliko je angažovano oko priprema za obeležavanje ovog važnog datuma, ali to nije umanjilo obim njihovih redovnih aktivnosti. Društvo je licencirani pružalac usluga socijalne zaštite, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou. Osim pružanja usluga, Društvo realizuje i projekte iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i sporta.

Stručni radnici Društva su u svakodnevnoj komunikaciji sa svojim članovima i njihovim porodicama. Ovakva dinamika odnosa je od izuzetnog značaja za članove, naručito se pokazala svrsishodnom u proteklom periodu u kom je bila dominantna pandemija. Primetno je da postoji profesionalan, ali i izuzetno blizak i prijateljski odnos između članova, korisnika usluga i angažovanih na pružanju usluga. U prilog tome idu izjave osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom sa kojima smo imali prilike da razgovaramo.

Poseti su prisustvovali i predsednik Saveza za CDP Srbije Slaviša Šušanj, kao i predsednica društva za CDP Požega Ljiljana Slović Savić.