Vesti

"PreOKRET"

  • Broj pregleda: 1681

Budite deo "PreOKRET"-a!!! Pošaljite zanimljive tekstove, fotografije, ponudite ideje i predloge jer je u pripremi naš časopis koji izlazi dva puta godišnje.

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije izdaje svake godine časopis u okviru projekta pod nazivom "PreOKRET". U toku 2018./2019. godine je ovaj projekat podržan od strane MInistarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, a ranijih godina od strane Ministarstva kulture.

 

Cilj projekta je podsticanje socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom kroz njihovo aktivno učešće u osmišljavanju i realizaciji časopisa "PreOKRET". Časopis predstavlja mogućnost da se postignuća i problemi osoba sa invaliditetom-osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom učine transparentnim široj javnosti. Savez za CDP Srbije ima dugu tradiciju izdavanja časopisa "PreOKRET" i početak se vezuje se za period osamdesetih godina prošlog veka, kada su načinjeni prvi koraci u izdavaštvu. Kako su godine prolazile, uložen je napor ka unapređenju standarda časopisa, kako u tehničkom, grafičkom, tako i tekstualnom smislu.

Putem ovog medija, kao i sajta i društvenih mreža, osobama sa cerebralnom i dečijom paralizom se obezbeđuje obuhvatniji i kvalitetniji način za pristup informacijama i prevazilaženje socijalne izolacije. Postoji zainteresovanost i mnoge osobe već učestvuju u pripremi i realizaciji časopisa, kroz pisanje pesama, priča, tekstova, crteža, fotografiju, priloge, ali i kao deo redakcije i tima koji se bavi pripremom, uredništvom i izdavanjem. Doprinos časopisa se vidi u tome da se sadržaji koji se tiču kulture, umetnosti, parasporta, obrazovanja, socijalne zaštite i prava, kao trendova u rehabilitaciji, inovativnih pristupa tretmanima, prevazilaženju teškoća svakodnevnog života, dilema i rešenja za roditelje dece sa smetnjama učine čitaocima pristupačnijim i korisnijim. Ideja je da se preko ovog medija upoznaju s njima svi zainteresovani i da Savez postane posrednik upravo u distribuciji najkorisnijih i novih informacija značajnih za unapređenje života osoba sa cerebralnom, dečijom paralizom i invaliditetom uopšte.

Ono što želimo je da pružimo priliku svim zainteresovanima da nam se obrate ukoliko žele da uzmu učešće u opisanim aktivnostima tako što će nam slati predloge, ideje, tekstove, fotografije, priloge iz različitih oblasti, bitnih za osobe sa invaliditetom: socijalne zaštite, obrazovanja, umetnosti, sporta, razonode, kulture.

Sa redakcijom časopisa možete stupiti u konatakt putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na brojeve telefona: 011 2180 85 i 0113281 594 svakog radnog dana od 8-16 časova.