Vesti

"Bojama osvojen svet"

  • Broj pregleda: 453
Bojama osvojen svet

Na kreativno-stvaralačkim radionicama u Beogradu, Priboju, Valjevu, Požegi, Zaječaru, osobe sa invaliditetom su imale priliku da se upoznaju sa pejzažnim uljanim slikarstvom primenjujući metodu "ruka u ruci", ali bavile i izradom nakita, ukrasnih predmeta, keramike. Radionice su vodili iskusni radioničari, od kojih su neki i afirmisani slikari.

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije
Vas poziva da dana 4. oktobra 2019. godine (petak) u 11,00 časova dođete na otvaranje izložbe "Bojama obojen svet".

  • Izložba će trajati od 04. do 06. oktobra 2019. godine
  • Povod održavanja izložbe je obeležavanje Svetskog dana cerebralne paralize i Nedelje solidarnosti sa osobama sa cerebralnom i dečijom paralizom Srbije i označava završetak projekta koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja iz oblasti kulturne delatnosti osoba sa invaliditetom, "Bojama osvojen svet".
  • Napominjemo da je izložba prodajna i da će se u petak, 4. oktobra u 11,30 časova početi aukcijska prodaja slika. Prodaja slika imaće humanitarni karakter.
  • Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na ovoj aukciji neophodno je da javite Savezu za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije (telefon 011/328-15-94 ili na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.) do četvrtka 3. oktobra 2019.

Program:

Petak, 4.oktobar 2019.

od 10:30 do 11:00 - prijava i registracija za učesnike aukcije, dolazak zvanica
11:00-11:30 - otvaranje izložbe "Bojama osvojen svet"
od 11:30 - 14:00 - aukcija slika
od 14:00 - koktel

Postavka slika i umetničkih radova se nalazi u Multimedijalnoj sali u prizemlju Centra za kulturu VLADA DIVLjAN, na adresi : Mitropolita Petra 8, Palilula

Ovom izložbom želimo da damo doprinos unapređenju kvaliteta kulturnog života osoba sa invaliditetom i utičemo na podizanje svesti građana o talentima koji se kriju među njima.
Zahvaljujemo se Ministarstvu kulture i informisanja što je prepoznalo značaj stvaralaštva osoba sa invaliditetom i finansiralo ovaj projekat.

Savez za CDP Srbije