Vesti

Nedelja Solidarnosti 2019.

  • Broj pregleda: 1510
Nedelja Solidarnosti 2019.

Obeležavanje Nedelje solidarnosti u 2019. godini

Ove godine je 10. oktobra u Subotici obeležena 23. Nedelja solidarnosti sa osobama sa posledicama cerebralne i dečje paralize u organizaciji Društva za cerebralnu i dečiju paralizu severnobačkog okruga- Subotice i Saveza za cerebralnu i dečju paralizu Srbije, a uz podršku Ministrarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Zahvaljujemo se gospođi Julijani Stanisavljević iz Ministarstva- Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, gospodinu Iliji Đukanoviću- članu Gradskog veća grada Subotice, Ivani Gvozdenović, Jeleni Sokref, Dragani Marković- izlagačima na tribini, kao i svim gostima iz udruženja- članica Saveza i srodnih udruženja iz Subotice na podršci i učešću na centralnoj manifestaciji, tribini i diskusiji na temu "Usluge socijalne zaštite- u zakonu i praksi".

Nedelja Solidarnosti 2019.

Ova manifestacija, koja se realizuje svake godine u drugom gradu, je prilika da se skrene pažnja na teškoće i izazove s kojima susreću osobe sa invaliditetom, ali i da se javnosti ukaže na njihove uspehe i postignuća. Usluge socijalne zaštite su uvek aktuelna tema- govorilo se o usluzi personalne asistencije, lični pratilac deteta, stanovanje uz podršku, mogućnostima za njihovo unapređenje, značaju za samostalnost i podršku koje one znače u svakodnevnom funkcionisanju i kvalitetu života osoba sa invaliditetom.

Centralna manifestacija je održana u hotelu “Patria” u Subotici, a učesnici- saradnici i predstavnici organizacija koje okupljaju osobe sa posledicama cerebralne i dečije paralize su imali priliku da uživaju i u prelepom ambijentu Palića, kao i da posete sinagogu i obiđu druge znamenitosti ovog lepog i gostoljubivog grada.

Više informacija o ovom događaju možete dobiti putem linka:
http://yueco.rs/nedelja-solidarnosti-sa-osobama-sa-cerebralnom-decijom-paralizom-srbije/?fbclid=IwAR2Sx0A9qPpS_9A72in7SaLVWiVxL6QxEMY6Q3nbzUnQJd-BsZvlm2LL18I

Nedelja Solidarnosti 2019.