Vesti

Svetski dan cerebralne paralize - 6. oktobar 2021. - Pridružite se Akciji!

  • Broj pregleda: 1035
s-211001-01-svetski-dan-cebralne-paralize-savez-srbija-akcija-cepovi-2021-01

Osobe sa cerebralnom paralizom širom sveta 6. oktobar obeležavaju kao svoj dan. Svetski dan cerebralne paralize ove godine obeležava se pod sloganom ,,MILIONI RAZLOGA”. Moto ovogodišnjeg 6. oktobra je promovisanje dana cerebralne paralize kao društvenog pokreta kojim se obeležava i potvrđuje život 17 miliona ljudi koji žive sa cerebralnom paralizom širom sveta.

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije ove godine  planira da u svojim lokalnim Društvima širom zemlje organizuje brojne skupove i manifestacije kako bi se na adekvatan način obeležio dan cerebralne paralize. U Srbiji, prema nezvaničnim procenama, živi oko 6000 osoba sa posledicama cerebralne paralize.

 

Povodom Svetskog dana cerebralne paralize Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda, kao lokalna organizacija u Beogradu u sredu  06.10.2021. godine u 12 časova na Trgu Republike organizuje manifestaciju ,,MILIONI RAZLOGA = MILIONI ČEPOVA”. Tom prilikom naši članovi – osobe sa invaliditetom sa posledicama cerebralne paralize, članovi njihovih porodica će na simboličan način prateći ovogodišnji moto, pokušati da se prikupe milioni čepova u vidu priloga za opremanje dnevno-radnog centara u Sredačkoj 2. 

 

Pozivamo sve sugrađane dobre volje da se pridruže akciji prikupljanja čepova 06.10.2021. godine u 12 časova na Trgu Republike. Prilikom održavanja skupa biće poštovane sve predviđene epidemidemiološke mere.

 

U znak podrške i solidarnosti osobama sa posledicama cerebralne paralize, 06.10.2021.  pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za socijalnu zaštitu i u saradnji sa JKP ,,Javno osvetljenje”, petu godinu za redom, zelenom  bojom svetleće: Skupština Srbije, Most na Adi, Palata Albanije, Fontana na Slaviji, Stari železnički most i Avalski toranj

 

Slanjem slike i video zapisa sa Trga Republike, Beograd i Srbija će se po treći put naći na svetskoj mapi učesnika u zajedničkom globalnom projektu obeležavanja Svetskog dana cerebralne paralize.