Aktivnosti

Međunarodna konferencija "Čiovo 2019."

  • Broj pregleda: 1061
Međunarodna konferencija

Međunarodna konferencija Saveza i udruženja koja okupljaju osobe sa posledicama cerebralne i dečije paralize "Čiovo 2019." je realizovana u organizaciji Hrvatskog Saveza udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom. Učesnici su bili predstavnici Saveza i udruženja iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Federacije BiH i Hrvatske.

Međunarodna konferencija

U prelepom ambijentu ostrva Čiovo, nedaleko od Trogira i Splita, predstavnici ovih organizacija su imali prilike da prezentuju svoj rad, udruženja, planove, da diskutuju, razmenjuju iskustva, uspostave saradnju, ali i da se druže i uživaju u gostoljubivosti domaćina. Teme ovogodišnje konferencije su bile: Finansiranje Saveza i udruženja; Zakonodavni okviri i primeri dobre prakse.
Ovo je treća po redu konferencija ovog tipa: prva je održana u Beogradu, gde je domaćin bio Savez za CDP Beograd, potom druga u Sloveniji. Uspostavljeni su dogovor da se nastavi sa ovim aktivnostima i u budućnosti kako bi se stvorili uslovi za konkretizaciju saradnje, još radilo na umrežavanju, i povezivanju učesnika u različitim gradovima širom regiona.

Međunarodna konferencija

Iz Srbije su na konferenciji učestvovale: Selma Ćatović, stručna saradnica Saveza za CDP Srbije i Dilbera Sarajlić, sekretar Saveza za CDP Beograd. Velika zahvalnost za prijatan rad i ugodan boravak dugujemo domaćinu: Udruženju "TOMS" iz Trogira i Hrvatskom Savezu za CDP. Imali smo zadovoljstvo da posetimo i prostorije ovog udruženja, koje vredno radi, obiđemo grad Trogir, kao i da se nakon rada družimo uz muzički program Klape iz Trogira.

Međunarodna konferencija