Vesti

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

  • Pregleda: 654
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 2019

U sredu, 4.12.2019. u velikoj Sali GO "Zvezdara" je održan Okrugli sto pod nazivom "Ostvarivanje prava osoba sa invaliditetom u sistemu penzijskog i invalidskog osiguranja". Ovaj događaj je organizovan povodom obeležavanja 3. decembra- Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Ideja Saveza za CDP Srbije, kao organizatora je bila da se pristunim članovima organizacija koje okupljaju osobe sa invaliditetom omogući da postave konkretna pitanja iz ove oblasti, iznesu probeleme, razreše nedoumice, dobiju pojašnjenja, ali i daju preporuke za izmene u ovoj oblasti.

Opširnije

Sajam J=DNAKI

  • Pregleda: 1762
Jednaki

Sajam J=DNAKI će se održati u periodu od 23. do 27. oktobra 2019. godine na Beogradskom sajmu, u hali 3A .

Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom predstaviće se na prostoru od 1.000 m2 – open space, a na štandu će biti izložene slike, rukotvorine, nakit i druga umetnička dela čiji su autori osobe sa invaliditetom i korisnici ustanova socijalne zaštite.

Opširnije

Nedelja Solidarnosti 2019.

  • Pregleda: 1013
Nedelja Solidarnosti 2019.

Obeležavanje Nedelje solidarnosti u 2019. godini

Ove godine je 10. oktobra u Subotici obeležena 23. Nedelja solidarnosti sa osobama sa posledicama cerebralne i dečje paralize u organizaciji Društva za cerebralnu i dečiju paralizu severnobačkog okruga- Subotice i Saveza za cerebralnu i dečju paralizu Srbije, a uz podršku Ministrarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Zahvaljujemo se gospođi Julijani Stanisavljević iz Ministarstva- Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, gospodinu Iliji Đukanoviću- članu Gradskog veća grada Subotice, Ivani Gvozdenović, Jeleni Sokref, Dragani Marković- izlagačima na tribini, kao i svim gostima iz udruženja- članica Saveza i srodnih udruženja iz Subotice na podršci i učešću na centralnoj manifestaciji, tribini i diskusiji na temu "Usluge socijalne zaštite- u zakonu i praksi".

Opširnije

Podržimo Lazara i Marka!

  • Pregleda: 712
Podržimo Lazara i Marka!

Poštovani prijatelji, pozivamo Vas da ukoliko imate mogućnosti zajedno sa nama podržite akciju humanitarne fondacije BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić u prikupljanju sredstava za lečenje Lazara Lakija Milutinovića i Marka Kostića.

Više informacija o prikupljanju pomoći za Lazara možete pronaći na stranicama BUDI HUMAN fondacije. https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/642/lazar-laki-milutinovic

Više informacija o prikupljanju pomoći za Marka možete pronaći na stranicama BUDI HUMAN fondacije. https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/486/marko-kostic