Vesti

Šahovski turnir “Prijateljstva” u Novom Sadu, novembar 2018.

  • Pregleda: 125
Šahovski turnir “Prijateljstva” u Novom Sadu, novembar 2018.

Dana 06.11.2018. u Novom Sadu je održan šahovski turnir "Prijateljstva" u organizaciji Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije i "Suncokreta"- Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine na kom su učešće uzele osobe sa cerebralnom i dečijom paralizom iz cele Srbije. Domaćin ovog turnira je bilo Udruženje građana "Sunce" za dečiju i cerebralnu paralizu južno-bačkog okruga Novi Sad, a turnir je realizovan u hotelu Novi Sad.

Opširnije

Molba za donaciju "Pomozimo Vesni"

  • Pregleda: 289
Pomozimo Vesni

Našoj članici Vesni Paušić je hitno potrebna pomoć. Vesna, kao prevremeno rođena beba, sa 6,5 meseci i 1200 grama je, pri rođenju imala moždano krvarenje. Tom prilikom joj je oštećen centar za ravnotežu i hod. Tri meseca je provela u inkubatoru nakon čega joj je dijagnostikovana cerebralna paraliza. Veštine je razvijala kasnije, prohodala je sa četiri godine i od tada je samostalno pokretna, ali ne može stajati bez oslonca. Na duže relacije neophodna su joj invalidska kolica. Ovu upornu devojku njeno stanje nije omelo da se školuje, danas je po zanimanju diplomirani defektolog.

Omogućimo Vesni odlazak na neurorehabilitaciju robotikom kako bi poboljšala i sačuvala veštine koje je sticala godinama. Na korak do uspeha ka potpunoj samostalnosti.

Pomozimo Vesni!

Uplatom na račune:

Dinarski. 160-486145-36

Devizni: 00-540-0002346.1

IBAN broj: RS35160005400002346139

Kao i putem linka: http://www.budihuman.rs/edonate/sr?user_id=399

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

  • Pregleda: 361
Medjunarodni dan OSI 2017

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom se obeležava svake godine 3. decembra. Ova praksa postoji od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlјe pozivaju na obeležavanje tog dana s cilјem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje lјudskih prava i ravnopravno učešće u društvu. Taj dan je najpre povod da se skrene pažnja na probleme s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju kao što su: visoka stopa nezaposlenosti, materijalne teškoće, nepristupačnost i arhitektonske barijere nedostatak usluga za samostalan život, diskriminacija.

Opširnije

"PreOKRET"

  • Pregleda: 372

Budite deo "PreOKRET"-a!!! Pošaljite zanimljive tekstove, fotografije, ponudite ideje i predloge jer je u pripremi drugi dvobroj našeg časopisa koji izlazi u decembru 2017. godine.

Opširnije

Proglas

  • Pregleda: 321

POVODOM NEDELjE SOLIDARNOSTI SA OSOBAMA SA CEREBRALNOM I DEČIJOM PARALIZOM SRBIJE

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije je socijalno-humanitarna organizacija koja okuplja osobe sa invaliditetom, a pre svega osobe sa posledicama cerebralne i dečije paralize. Deluje kroz mrežu od 56 lokalnih organizacija na teritoriji Republike Srbije.
Savez za CDP Srbije koordiniše radom svojih Društava i realizuje niz aktivnosti koje se zasnivaju na multidisciplinarnom i multiresornom pristupu, uz puno uvažavanje načela ravnopravnosti, nediskriminacije, poštovanja i afirmacije ljudskih prava osoba sa invaliditetom, uz slogan "Ništa o nama bez nas".

Opširnije