Vesti

"Bojama osvojen svet"

  • Pregleda: 31
Bojama osvojen svet

Na kreativno-stvaralačkim radionicama u Beogradu, Priboju, Valjevu, Požegi, Zaječaru, osobe sa invaliditetom su imale priliku da se upoznaju sa pejzažnim uljanim slikarstvom primenjujući metodu "ruka u ruci", ali bavile i izradom nakita, ukrasnih predmeta, keramike. Radionice su vodili iskusni radioničari, od kojih su neki i afirmisani slikari.

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije
Vas poziva da dana 4. oktobra 2019. godine (petak) u 11,00 časova dođete na otvaranje izložbe "Bojama obojen svet".

  • Izložba će trajati od 04. do 06. oktobra 2019. godine
  • Povod održavanja izložbe je obeležavanje Svetskog dana cerebralne paralize i Nedelje solidarnosti sa osobama sa cerebralnom i dečijom paralizom Srbije i označava završetak projekta koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja iz oblasti kulturne delatnosti osoba sa invaliditetom, "Bojama osvojen svet".
  • Napominjemo da je izložba prodajna i da će se u petak, 4. oktobra u 11,30 časova početi aukcijska prodaja slika. Prodaja slika imaće humanitarni karakter.
  • Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na ovoj aukciji neophodno je da javite Savezu za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije (telefon 011/328-15-94 ili na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.) do četvrtka 3. oktobra 2019.

Opširnije

Podržimo Lazara i Marka!

  • Pregleda: 248
Podržimo Lazara i Marka!

Poštovani prijatelji, pozivamo Vas da ukoliko imate mogućnosti zajedno sa nama podržite akciju humanitarne fondacije BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić u prikupljanju sredstava za lečenje Lazara Lakija Milutinovića i Marka Kostića.

Više informacija o prikupljanju pomoći za Lazara možete pronaći na stranicama BUDI HUMAN fondacije. https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/642/lazar-laki-milutinovic

Više informacija o prikupljanju pomoći za Marka možete pronaći na stranicama BUDI HUMAN fondacije. https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/486/marko-kostic

"PreOKRET"

  • Pregleda: 640

Budite deo "PreOKRET"-a!!! Pošaljite zanimljive tekstove, fotografije, ponudite ideje i predloge jer je u pripremi naš časopis koji izlazi dva puta godišnje.

Opširnije

Proglas

  • Pregleda: 489

POVODOM NEDELjE SOLIDARNOSTI SA OSOBAMA SA CEREBRALNOM I DEČIJOM PARALIZOM SRBIJE

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije je socijalno-humanitarna organizacija koja okuplja osobe sa invaliditetom, a pre svega osobe sa posledicama cerebralne i dečije paralize. Deluje kroz mrežu od 56 lokalnih organizacija na teritoriji Republike Srbije.
Savez za CDP Srbije koordiniše radom svojih Društava i realizuje niz aktivnosti koje se zasnivaju na multidisciplinarnom i multiresornom pristupu, uz puno uvažavanje načela ravnopravnosti, nediskriminacije, poštovanja i afirmacije ljudskih prava osoba sa invaliditetom, uz slogan "Ništa o nama bez nas".

Opširnije