Vesti

VAŽNO OBAVEŠTENJE

  • Pregleda: 36
vazno-obavestenje-scdps-renoviranje-prostorija
Obaveštavamo vas da će renoviranje prostorija Saveza za CDP Srbije, koje finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja , početi 12.07.2021.

Opširnije

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

  • Pregleda: 754
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 2019

U sredu, 4.12.2019. u velikoj Sali GO "Zvezdara" je održan Okrugli sto pod nazivom "Ostvarivanje prava osoba sa invaliditetom u sistemu penzijskog i invalidskog osiguranja". Ovaj događaj je organizovan povodom obeležavanja 3. decembra- Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Ideja Saveza za CDP Srbije, kao organizatora je bila da se pristunim članovima organizacija koje okupljaju osobe sa invaliditetom omogući da postave konkretna pitanja iz ove oblasti, iznesu probeleme, razreše nedoumice, dobiju pojašnjenja, ali i daju preporuke za izmene u ovoj oblasti.

Opširnije

Sajam J=DNAKI

  • Pregleda: 1898
Jednaki

Sajam J=DNAKI će se održati u periodu od 23. do 27. oktobra 2019. godine na Beogradskom sajmu, u hali 3A .

Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom predstaviće se na prostoru od 1.000 m2 – open space, a na štandu će biti izložene slike, rukotvorine, nakit i druga umetnička dela čiji su autori osobe sa invaliditetom i korisnici ustanova socijalne zaštite.

Opširnije

Nedelja Solidarnosti 2019.

  • Pregleda: 1112
Nedelja Solidarnosti 2019.

Obeležavanje Nedelje solidarnosti u 2019. godini

Ove godine je 10. oktobra u Subotici obeležena 23. Nedelja solidarnosti sa osobama sa posledicama cerebralne i dečje paralize u organizaciji Društva za cerebralnu i dečiju paralizu severnobačkog okruga- Subotice i Saveza za cerebralnu i dečju paralizu Srbije, a uz podršku Ministrarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Zahvaljujemo se gospođi Julijani Stanisavljević iz Ministarstva- Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, gospodinu Iliji Đukanoviću- članu Gradskog veća grada Subotice, Ivani Gvozdenović, Jeleni Sokref, Dragani Marković- izlagačima na tribini, kao i svim gostima iz udruženja- članica Saveza i srodnih udruženja iz Subotice na podršci i učešću na centralnoj manifestaciji, tribini i diskusiji na temu "Usluge socijalne zaštite- u zakonu i praksi".

Opširnije