Aktivnosti

Međunarodna konferencija "Čiovo 2019."

  • Pregleda: 914
Međunarodna konferencija

Međunarodna konferencija Saveza i udruženja koja okupljaju osobe sa posledicama cerebralne i dečije paralize "Čiovo 2019." je realizovana u organizaciji Hrvatskog Saveza udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom. Učesnici su bili predstavnici Saveza i udruženja iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Federacije BiH i Hrvatske.

Opširnije

Šahovski turnir "Prijateljstva" 2019. godine

  • Pregleda: 1568
Šahovski turnir

Ove godine, 13.og juna je u prelepom ambijentu Deliblatske peščare u organizaciji Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije i "Suncokreta" - Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine održan Šahovski turnir "Prijateljstva". Veliko je zadovoljstvo što se šahovski turnir osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom organizuje već drugu godinu i što je podržan na Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2019. godini od strane Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja- Sektora za zaštitu osoba sam invaliditetom. Ovogodišnji domaćin je bila Asocijacija za cerebralnu i dečiju paralizu Južno-banatskog okruga "Duga strela" iz Pančeva i njen predstavnik, Radovan Nikolić.

Opširnije

Bojama osvojen svet

  • Pregleda: 599
Bojama osvojen svet

U petak, 4. oktobra je u Centru za kulturu "Vlada Divljan" održana izložba slika i umetničkih radova- dela osoba sa cerebralnom paralizom pod nazivom "Bojama osvojen svet".

Opširnije

"Bojama osvojen svet"

  • Pregleda: 712
Bojama osvojen svet

Savez za CDP Srbije realizuje projekat pod nazivom "Bojama osvojen svet" , koji je započet u junu 2019.-e i traje dva meseca, a projektne aktivnosti se realizuju u Beogradu, Priboju, Valjevu, Požegi, Zaječaru.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja na Konkursu za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti savremenog stvaralaštva za 2019. godinu.

Opširnije

Poseta društvu za CDP Valjevo

  • Pregleda: 801
Poseta društvu za CDP Valjevo

Stručna služba Saveza za CDP je 12.og aprila 2019. godine posetila prostorije Društva za CDP Valjevo. Poseta je realizovana kao jedna od redovnih Programskih aktivnosti Saveza za CDP Srbije i bila je posvećena razmeni iskustava, informacija, razgovoru sa predstavnicima i članovima Društva na teme koje su uvek aktuelne: zapošljavanje osoba sa invaliditetom, rad i aktivnosti Društva u Valjevu, uspesi i izazovi u radu, različiti vidovi podrške za članove, saradnja sa školama i lokalnom samoupravom i sl.

Opširnije