Aktivnosti

"Bojama osvojen svet"

  • Pregleda: 58
Bojama osvojen svet

Savez za CDP Srbije realizuje projekat pod nazivom "Bojama osvojen svet" , koji je započet u junu 2019.-e i traje dva meseca, a projektne aktivnosti se realizuju u Beogradu, Priboju, Valjevu, Požegi, Zaječaru.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja na Konkursu za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti savremenog stvaralaštva za 2019. godinu.

Opširnije

Poseta društvu za CDP Valjevo

  • Pregleda: 99
Poseta društvu za CDP Valjevo

Stručna služba Saveza za CDP je 12.og aprila 2019. godine posetila prostorije Društva za CDP Valjevo. Poseta je realizovana kao jedna od redovnih Programskih aktivnosti Saveza za CDP Srbije i bila je posvećena razmeni iskustava, informacija, razgovoru sa predstavnicima i članovima Društva na teme koje su uvek aktuelne: zapošljavanje osoba sa invaliditetom, rad i aktivnosti Društva u Valjevu, uspesi i izazovi u radu, različiti vidovi podrške za članove, saradnja sa školama i lokalnom samoupravom i sl.

Opširnije

Šahovski turnir "Prijateljstva" 2019. godine

  • Pregleda: 226
Šahovski turnir

Ove godine, 13.og juna je u prelepom ambijentu Deliblatske peščare u organizaciji Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije i "Suncokreta" - Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine održan Šahovski turnir "Prijateljstva". Veliko je zadovoljstvo što se šahovski turnir osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom organizuje već drugu godinu i što je podržan na Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2019. godini od strane Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja- Sektora za zaštitu osoba sam invaliditetom. Ovogodišnji domaćin je bila Asocijacija za cerebralnu i dečiju paralizu Južno-banatskog okruga "Duga strela" iz Pančeva i njen predstavnik, Radovan Nikolić.

Opširnije

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u 2018. godini

  • Pregleda: 184
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u 2018. godini

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije je 30.11.2018. godine organizovao okrugli sto povodom obeležavanja "3. decembra- Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom" pod nazivom "Unapređenje kvaliteta života dece sa cerebralnom paralizom i njihovih porodica".

Učesnice okruglog stola su bile: Dr Aleksandra Sekulić - specijalista fizijatrije Klinike za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", Nada Štavlјanin - direktorka Centra za socijalni rad Zemun, Dominika Sidorenko Perić - psiholog OŠ za zaštitu vida "Dragan Kovačević".

Opširnije

Šahovski turnir “Prijateljstva” u Novom Sadu, novembar 2018.

  • Pregleda: 420
Šahovski turnir “Prijateljstva” u Novom Sadu, novembar 2018.

Dana 06.11.2018. u Novom Sadu je održan šahovski turnir "Prijateljstva" u organizaciji Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije i "Suncokreta"- Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine na kom su učešće uzele osobe sa cerebralnom i dečijom paralizom iz cele Srbije. Domaćin ovog turnira je bilo Udruženje građana "Sunce" za dečiju i cerebralnu paralizu južno-bačkog okruga Novi Sad, a turnir je realizovan u hotelu Novi Sad.

Opširnije