Vesti

Učenički parlament u humanitarnoj akciji

  • Broj pregleda: 627
SCDPS-savez-cerebralna-paraliza-decija-ucenicki-parlament-akcija-humanitirizam-01

Učenički parlament zubotehničke škole iz Beograda na čelu sa Milicom Trbojević je kroz humanitarnu akciju pokazao odgovornost i spremnost za poštovanje i ostvarivanje osnovnih ljudskih prava - kroz brigu o onima kojima je pomoć zaista neophodna.

Od izuzetne važnosti i velike vrednosti je činjenica da postoje mladi ljudi koji su senzibilisani da pomognu drugima u nevolji vodeći se humanim vrednostima i njihovom promocijom.

Ovom prilikom želimo da izrazimo zadovoljstvo što će jedna mlada, talentovana devojka dobiti mogućnost da živi kao i njeni vršnjaci i da se kreće i van svog doma i ravnopravno učestvuje u svakodnevnim društvenim aktivnostima.

Tokom oktobra meseca, 2021. godine učenički parlament srednje zubotehničke škole iz Beograda započeo je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju rampe ispred kuće Danijele Jovančić iz Čapljinca koja boluje od težeg oblika cerebralne paralize. Bolest je napredovala i Danijela je u invalidskim kolicima. Živi sa svojom majkom i poslednje tri godine nije izašla iz sopstvene kuće - jer nema pogodnu rampu za izlazak iz kuće.

Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „ELMONT“ iz Niša izgradiće rampu bez nadoknade za montažu  a novac prikupljen u humanitarnoj akciji učeničkog parlamenta Srednje zubotehničke škole iz Beograda u iznosu od 58 000 RSD biće utrošen za kupovinu materijala za izgradnju rampe kada se prikupi i druga polovina iznosa.

Takođe, Učenički parlament Zubotehničke škole uzeo je aktivno učešće u obeležavanju Međunarodnog dana osoba sa cerebralnom paralizom, 6.oktobra na Trgu Republike u organizaciji Saveza za CDP Beograd i na taj način dao svoj filantropski doprinos i  pokazao solidarnost sa osobama sa cerebralnom paralizom, među kojima je puno dece. Pročitajte više o tome na sajtu zubotehničke škole klikom ovde.

Savez za CDP Srbije, Udruženje cerebralne i dečije paralize Doljevac i Danijela Jovančić iz Čapljinca upućuju veliku zahvalnost Učeničkom parlamentu srednje zubotehničke škole iz Beograda.