Vesti

Srećan Uskrs!

  • Broj pregleda: 153

Verovali ili ne, dobro je da poznajete osnovna značenja oko najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa.

Razumevanjem sveta u kome živimo, bolje spoznajemo razlike i razvijamo kapacitete za toleranciju a istovremeno gradimo temelje koji će olakšati put naše dece kroz život. 
Na današnji dan se navršava trajanje Strasne nedelje po julijanskom kalendaru, 7 dana koji se obeležava u celom hrišćanstvu a tokom kojih se dogodio niz, po verovanju, strašnih događaja koje je obeležilo stradanje i patnje kao jedan mali deo Isusovog svesnog žrtvovanja za dobrobit drugih. 
Isusovu konačnu žrtvu i Vaskrsenje simboliše i jagnje i često se naziva „Jagnje Božije“ u teologiji. Ova simbolika duboko je ukorenjena u biblijskoj priči, posebno u Novom zavetu, gde se Isus prikazuje kao žrtveno jagnje čija smrt otkupljuje grehe čovečanstva. Često se prikazuje u različitim oblicima, uključujući kolače u obliku jagnjeta, figurice i dekoracije ili kao centralni motiv u uskršnjim ritualima i ukrasima.

Današnji praznik Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije Vam želi da provedete u porodičnoj atmosferi ili uz najbliže kao i da se setite onih koji imaju manje od Vas i podelite i sa njima hranu ili reči. 

Hristos voskrese!